Nyugtató, Stresszoldó Kantárpárna

Viselkedészavaros, ideges lovaknak

Szinte minden lónak kialakul valamilyen rossz szokása, illetve viselkedés zavara.

Viselkedészavaros ló

Mi okozza lovadnál a viselkedészavart?

Elkezdhetjük keresgélni az okokat, de ha nem nálunk nőtt fel a lovunk, és nem mi tanítottuk, képeztük, akkor ezt szinte lehetetlen visszakeresni.

Akkor miért van az, ha nálunk nő fel a lovunk, mindent szakszerűen csinálunk, odafigyelünk rá és mégis kialakulnak nála különböző viselkedés zavarok?

Viselkedészavaros ló idomítás

Mert minden ló más, tehát nem ugyanazok a nevelési, oktatási módszerek célravezetők. Időnk pedig nagyon kevés van ahhozhogy megfigyeljük és levonjuk a következtetést, hogy a mostani lovunk miért reagál máshogy, mint az előző lovunk.

Nincs időnk kitapasztalni, hogy mit kellene máshogy csinálnunk az adott szituációban, csak gyorsan képezzük ki, hogy minél hamarabb lovagolhassuk.

Hogyan tudod a lovad rossz szokásait korrigálni?

Ahhoz, hogy észrevegyük a képzés során a lovunk folyamatos hibáit, hiányosságait, ahhoz nagyon jó szakembernek kell lennünk, ami azt jelenti, hogy sok lovat kell képeznünk, és megismerni a lehetséges hibáit. Nagyon fontos az is, hogy a saját hibáinkat is időben felismerjük, és ne a lovunkat büntessük.

Kevés időnk van erre a szép sportra. Suli vagy munka után 1-2 óra, de inkább hétvégén egy délelőtt vagy délután.

Kirohanunk a lovardába, a lovunk éppen eszik, alszik, álmodozik, és már két perc alatt nyereggel, lovassal a hátán kell a gyakorlatokat végeznie sokszor alapos bemelegítés nélkül.

Te pedig nem érted, hogy a hetente egy- vagy kétnapi lovagláskor a lovad miért feszült, ideges, nem mennek úgy a feladatok, mint ahogy azt te elvárod.

A lovad napjai sem egyformák, mint ahogy a tied sem. Ő sem gép.

Neki is fájhat a foga, a hasa, meghúzódhatott a lába a tegnapi edzésen, vagy csak egyszerűen rossz napja van.

Három dolog nagyon fontos hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen a lovunk:

  1. a megfelelő tartás körülmény
  2. a megfelelő, jó minőségű takarmány
  3. a bizalom és a jó kapcsolat kialakítása

Ezek közül általában egy biztosan hiányzik, ami már alapban feszülté, idegessé teszi a lovunkat.

És akkor jövünk mi, hogy hú, gyorsan siessünk, mindent jól csináljunk – de ezzel a lóval megint van valami!

Kapar a lábával, rángatja a fejét, húzza a fülét, betopog az akadály előtt, rosszul fordul, megijed az akadálytól, megijed egy bokortól vagy szatyortól, hirtelen megugrik.

Ezeket a hibákat nagyrészt mi idézzük elő a lovunknál, ezért nyugalommal, odafigyeléssel és türelemmel ezek nagy része megszüntethető.

Nyugodt, kiegyensúlyozott ló

Ilyen esetekben használjunk nyugtató, stresszoldó kantárpárnát, amely a benne lévő nyugtató gyógynövényekkel segít csökkenteni a lovunk feszültségét, idegességét.

A nyugtató, stresszoldó kantárpárnáról

A kantárpárna a mindennapi munkákhoz és a sportokhoz egyaránt alkalmas viselet a lovak számára.

Bőrbarát, a benne lévő gyógynövényes hatóanyagok könnyen felszívódnak a bőrön keresztül, bejutnak a vérkeringésbe és gyorsan kifejtik jótékony hatásukat. Komfort érzetet biztosít és strapabíró intenzív fizikai aktivitás során is. Használata egyszerű és biztonságos, fájdalommentes, könnyen fel- és levehető. Nem tartalmaz tartósító és vegyszereket.

Nagyon szép kidolgozású, minőségi anyagokból készült, tépőzárral gyorsan a kantárra, kötőfékre rögzíthető. Tökéletes választás, minden lovagló stílushoz jól illik, legyen akár western, angol, túra vagy távlovas.

A benne lévő nyugtató hatású gyógynövényekkel segít csökkenteni a lovunk feszültségét, idegességét.

Herbafill Nyugtató, Stresszoldó Kantárpárna

(Az ár nem tartalmazza a szállítási költséget!)

MEGRENDELEM A LOVAMNAK A NYUGTATÓ, STRESSZOLDÓ KANTÁRPÁRNÁT!

Ha lovad túlfűtött, feszült, ijedős és szeretnéd, hogy munka alatt, vagy szállításkor lenyugodott idegállapotban legyen, akkor mindenképpen szájon át is el kell kezdeni vele etetni a nyugtató gyógynövényes kúrát.

Mit tartalmaz a stresszoldó, nyugtató gyógynövényes kúra?

A csomag 7 tasak gyógynövényes keveréket tartalmaz, ami egy 7 napos kúrára elegendő.

A tasakok be vannak sorszámozva az első naptól a hetedik napig. Így biztos lehetsz abban, hogy egy nap sem marad ki a kezelés során.

Miért fontos ez, miért így készítjük?

Azért, mert többféle gyógynövényt használunk különböző keverési arányban. Ezeknek a gyógynövényeknek a fajsúlya különböző, de a napi kiszerelésben megfelelő mennyiségben és arányban tudod abrakoltatni a lovadnak. Így nem lesz túl- vagy aluladagolva egyik alkotóeleme sem.

A kúra alatt könnyebben és hatékonyabban tudod tanítani, nevelni a lovadat a helyes feladat elvégzésre. Segít leszoktatni a rossz szokásairól is, mert nyugodtabban viseli a stressz helyzeteket.

Szintén nagyon megviseli a lovadat és viselkedés zavart, idegességet, stresszt okoz:

  • a szállítása
  • a patkolása
  • az állatorvosi kezelése
  • a bemutatók
  • a versenyek

Ezek a helyzetek mindig nagyon megviselik még az edzett idegrendszerű lovakat is, hiába gyakran előforduló események, ésgyakran kezelhetetlenné válnak.

Ezért érdemes ezekben az esetekben is használni a nyugtató, stresszoldó kantárpárnát, kiegészítve a nyugtató gyógynövényes kúrával, hogy segítsd lovad, és csökkentsd a feszültségét.

A STRESSZOLDÓ, NYUGTATÓ KANTÁRPÁRNÁT ITT TUDOD A LOVADNAK MEGRENDELNI
Légzéskönnyítő kantárpárna

Kehes, allergiás, asztmás a lovam

Tünetek: nyugalmi állapotban is kitágult orrlégzés, ok nélküli szapora légzés, és enyhébb vagy erősebb hasprés. Bővebben…

Rovarriasztó kantárpárna

Szúnyogok, legyek, böglyök csípik a lovamat

Mikor a hátára pattansz, nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, de a lovad folyamatosan rángatózik a legyek, böglyök hadától. Bővebben…