Vizsgadrukk, szorongás esetén

A vizsgadrukkal előbb vagy utóbb mindenki találkozik. Egy-egy megmérettetés, vagy új szituáció előtt, az ember érthető módon izgul. Ez az állapot elkerülhetetlen és teljesen természetes. Gond akkor van, ha a szorongás túlzott mértéket ölt, elhúzódik és különféle negatív tüneteket produkál.

Sajnos ez napjainkban a gyermekek körében is egyre gyakoribb. Még egy felnőtt hamar észreveszi magán a tüneteket, addig egy fiatalabbnál a szülő dolga, hogy segítsen megérteni mi történik, aztán kezelje a bajt.

Mi váltja ki a vizsgadrukkot, vagy szorongást?

A vizsgadrukkot, vagy szorongást az ismeretlentől és a lehetséges negatív következményektől való félelem, a stressz váltja ki. Az ősi reakcióink, vagyis a védekezés és támadás, napjainkban már nem alkalmazható. Helyt kell állnunk, ám ez nem mindig könnyű, különösen azoknak, akik kevésbé bírják a feszültséget, esetleg hajlamosak hergelni magukat.

Egy dolgozat, felvételi vagy interjú előtt sokaknál előforduló tünet a rosszullét, hasmenés, hányinger, vagy épp körömrágás. Ezeket az izgalom hatására a vegetatív idegrendszer produkálja. Nagyon kellemetlenek, de az adott szituáció után általában azonnal el is múlnak.

Mit okozhat, ha valakinél folyamatosan fennáll a vizsgadrukk vagy szorongás?

A vizsgadrukk azonban sokkal súlyosabb problémákat is okoz. Különösen veszélyes a gyerekeknél, akiknél az úgynevezett teljesítménykényszer és a hiányos stressz levezetés, viselkedés és alvászavarokat idéz elő.

Egyesek hirtelen agresszívabbá, mások épp ellenkezőleg túlzottan félénkké válnak. Vannak akik a számítógépes játékokba, mások a kényszerevésbe menekülnek. Előfordulhat, hogy valaki annyira retteg a megpróbáltatásoktól, hogy önkéntelenül megbetegíti magát. Az állandó szorongás kedvetlenséget és elégedetlenséget szül.

Ezen kívül, a folyamatos idegesség a nyugodt alvást is gátolja. Gyakoribbak lesznek a rémálmok, a felébredések, éjszakai hánykolódások, esetleg az alvás alatti kiabálás.

A kialvatlan állapot, a másnapi fáradtságon túl az immunrendszert is legyengíti, így utat enged a különböző betegségeknek. Fiatal korban az alvás a mentális fejlődés előfeltétele. Nélküle garantált a rossz teljesítmény, ami újabb izgalmakat szül és kialakul egy ördögi kör. Ez az állapot hosszú távon senkinek sem használ, pláne nem a gyerekeknek, de szerencsére orvosolható.

Azon túl, hogy megpróbálunk többet beszélgetni és alternatívát nyújtani a feszültség levezetéséhez, mást is tehetünk, hogy hamarabb túl legyünk a gondon.

Hogyan segíthet a Herbafill® vizsgadrukk, szorongás esetén párna?

Remek megoldás a vizsgadrukk és szorongás elleni párna, ami gyógynövények segítségével, nyugtatja az idegrendszert. Biztonságos és természetes módonsegít ellazulni, megnyugodni és garantálja a pihentető alvást. Használhatjuk közvetlenül a megmérettetés előtti időszakban, vagy hosszabb távon, akár folyamatosan is.
A párna sem felnőttek, sem gyermekek számára nem okoz függőséget és 6 hónapig megőrzi a benne található illóanyagok tartalmát.

További tudnivalók a Herbafill® vizsgadrukk, szorongás esetén párnáról

  • Mérete: 40×50 cm
  • Anyaga: 100% pamut
  • Töltete: antiallergén poliészter szál gyógynövényekkel keverve

Gyógynövény-tartalmára való tekintettel a párna nem mosható! Felületének tisztán tartására használjunk hagyományos párnahuzatot (a huzat a párna hatását nem befolyásolja), egyéb tisztításra pedig nincs szükség, a párnában lévő gyógynövények hatóanyag-tartalma ugyanis az atkákat eleve távol tartja.

vizsgadrukk, szorongás esetén párna

A párnában lévő gyógynövények 6 hónapig őrzik meg hatóanyag-tartalmukat, vagyis a párnát elég félévente cserélni.

Egyszerű megoldás gyógyszerek és mellékhatások nélkül!