Rovarriasztó Kantárpárna

Szúnyogok, legyek, böglyök ellen

Itt a tavasz, végre elkezdheted a kinti lovaglást, legyen az hobbi vagy verseny szintű. De a hirtelen jött lelkesedésedet azonnal letörik a lovadra és rád zúduló legyek, szúnyogok és böglyök hada.

A lovad érzékenysége függ a bőre vastagságától, illetve annak érzékenységétől. Ha a lovad viszonylag nyugodtan tűri a rovarok hadát, akkor nagy szerencséd van, de általában nem ez jellemző a lovakra.

Legyek hada a ló fején

Hogyan reagálnak a lovak a zavaró rovarokkal szemben?

Fejüket állandóan rángatják, bőrük remeg, farkukkal folyamatosan csapdosnak, és gyakran a lábukkal is megpróbálják lerúgni a fájdalmas vérszívókat.

Ez a harc teljesen kiveszi az energiájukat, és folyamatos feszültségben tatja őket.

Ezt munka közben érzékeled igazán. Mikor a hátára pattansz, nyugodt és kiegyensúlyozott vagy és úgy érzed ez a nap egy szép és eredményes lesz a tanulásra.

De a lovad folyamatosan rángatózik a legyek, böglyök hadától, és nem tudsz normálisan még lovagolni sem.

Nyugtalan a ló a rovarok miatt

Te is egyre feszültebb leszel, és megpróbálod fegyelmezni, normális munkára fogni, de ez a légy és bögöly invázió idején elég nehéz.

Ha esetleg a kora reggeli órákban tudsz lovagolni, kisebb a rovarok hada, de délután a legnagyobb melegben elárasztják a lovardákat a rovarok.

Hogyan próbálod távol tartani a lovadtól a rovarokat?

Ilyenkor a testét becsepegteted spot-onnal, lepermetezed rovarriasztó készítményekkel, amelyek sokat segítenek a lovadnak.

Sajnos az izzadás, fürdetés, és az eső miatt hamarabb leáznak ezek a védő szerek a testéről.

Rovarriasztó készítmény permetezése a ló testére

Mely testrészeit támadják a rovarok a lovadnak?

A rovarok legzavaróbbak a lovad fején, szemén és a füle környékén. Gyakran a fülébe is beköltöznek apró legyek, amik sebesre eszik a belső fület, és ide rakják a petéiket is.

Ló belső füle

Az állandó fejrázás megnehezíti a munkáját, hiszen nem tud kellő figyelemmel a feladatra illetve rád koncentrálni.

Viszont a lovad legérzékenyebb részét, a fejét nagyon nehéz megvédeni az élősködőktől.

Ide nem használhatsz rovarriasztó szereket, mert az izzadság hatására a szemébe folyhat a szer, és komoly problémákat, irritációt okozhat.

Esetleg használhatsz fül és fejvédő hálókat, de ezekben elég furcsán néz ki a lovad, igaz van vicces változata is 🙂

Fül és fejvédő háló lovaknak
Vicces fül és fejvédő háló lovaknak

Hogyan tudod mégis távol tartani a lovad fejétől a zavaró rovarokat?

Kifejlesztettük a gyógynövényes rovarriasztó kantárpárnát, ami segít távol tartani a lovad fejétől a szúnyogokat, legyeket, böglyöket.

Pihenő időben a kötőfékjére, munka közben pedig a kantárjára könnyen és gyorsan felrakhatod. A rovarriasztó párnákat tépőzárral tudod rögzíteni a kantárra vagy a kötőfékre és a hatása már percek alatt érezhető lesz. Használatával az egész fej védetté válik! Az apró legyek is folyamatosan eltávoznak a füléből, így a fejrázása is megszűnik.

A rovarriasztó kantárpárnáról

A kantárpárna a mindennapi munkákhoz és a sportokhoz egyaránt alkalmas viselet a lovak számára.

Bőrbarát, a benne lévő gyógynövényes hatóanyagok könnyen felszívódnak a bőrön keresztül, bejutnak a vérkeringésbe és gyorsan kifejtik jótékony hatásukat. Komfort érzetet biztosít és strapabíró intenzív fizikai aktivitás során is. Használata egyszerű és biztonságos, fájdalommentes, könnyen fel- és levehető. Nem tartalmaz tartósító és vegyszereket.

Nagyon szép kidolgozású, minőségi anyagokból készült, tépőzárral gyorsan a kantárra, kötőfékre rögzíthető. Tökéletes választás, minden lovagló stílushoz jól illik, legyen akár western, angol, túra vagy távlovas.

A kantárpárnában lévő rovarriasztó gyógynövények hatóanyagai a lovad bőrén keresztül bejutnak a véráramba és a bőrből kipárologva nyújtanak védelmet a rovarok ellen.

Herbafill Rovarriasztó Kantárpárna

(Az ár nem tartalmazza a szállítási költséget!)

MEGRENDELEM A LOVAMNAK A ROVARRIASZTÓ KANTÁRPÁRNÁT!

A rovarriasztó kantárpárna hatása

Pillanatokon belül már érezhető a lovad egész fején a kellemes gyógynövényes illat. Nem mossa le se az izzadság munka közben, és nem áztatja le az eső sem.

Sőt, mivel a gyógynövények illóanyagai hő hatására aktiválódnak, ezért minél jobban izzad a lovad, (igaz, annál intenzívebben jönnek a bogarak is) annál intenzívebb lesz a kantárpárna rovarriasztó hatóanyag kibocsátása.

Milyen sportágakhoz ajánljuk a rovarriasztó kantárpárnát?

Bármilyen lovas sportágban lovagolsz, nyugodtan használhatod a kantárpárnát, legyen az:

  • Díjugrató
  • Díjlovas
  • Military
  • Lovaspoló
  • Western
  • Lovastorna
  • Távlovaglás
  • Fogathajtás
MEGRENDELEM A LOVAMNAK A ROVARRIASZTÓ KANTÁRPÁRNÁT!
Nyugtató kantárpárna

Stresszes, ideges a lovam

Rángatja a fejét, betopog az akadály előtt, rosszul fordul, megijed az akadálytól, megijed egy bokortól vagy szatyortól, hirtelen megugrik. Bővebben…

Légzéskönnyítő kantárpárna

Kehes, allergiás, asztmás a lovam

Tünetek: nyugalmi állapotban is kitágult orrlégzés, ok nélküli szapora légzés, és enyhébb vagy erősebb hasprés. Bővebben…