A Herbafill párnák és az éjszakai légzéskimaradások

Béky László: Mi történik a horkolókkal?

Ugye az alvási apnoéről már beszéltünk.

Hölgyem és uraim, én géppel alszom, én olyan horkoló vagyok, hogy az valami elképesztő. Több, mint 50 éve.

Tehát egy kegyetlen dolog. Aki kérem szépen horkoló, annak ha nem cselekszik idejében, megrövidül az élete, és nem egy két évvel, hanem sok évvel.

És elbutul, mert ugye az alvási apnoé hatására az agykéregben, a cortexban millió szám pusztulnak el a sejtek, a másik gond pedig az, hogy nem tudja kipihenni magát az illető, és maga a szív is kifáradt állapotba kerül egy kialvatlan éjszaka után.

Ha ez az egész életében így van, akkor egyszerűen elfárad a szervezet és egyszer csak azt mondja, köszönöm szépen, elég volt, átmegyek az égi dimenzióba, nem kínlódok itt tovább a földön.

Ezért hölgyeim és uraim, a horkolás egy óriási probléma.

Mit tudunk a horkolóknak javasolni?

Juhász Tünde: A horkolóknak is készítünk Herbafill gA Herbafill párnák és az éjszakai légzéskimaradásokyógynövényes párnákat. Ugyanis ha a gyógynövények illóolaját belélegezzünk, akkor segít abban hogy a horkolást csökkentse. Amikor elalszunk, akkor az izmaink elernyednek, ugyanígy történik ez a légcső izmainkkal is, ezáltal a keresztmetszet szűkül és ilyenkor jelentkezik a horkolás. A borsmenta, ánizs, kakukkfűnek a belélegzése viszont  az izmok elernyedést csökkenti.

Segíti, hogy a légcső izmai összehúzódjanak, legyen tartásuk.

Béky László: Igen, egy tónust, tartást ad az elernyedt légcsőnek.

Juhász Tünde: Így van, Pontosan.

Béky László: A lágyszájpadra a garatra gégére, mindenre kihat.

Juhász Tünde: Igen, és ezáltal, ha belélegezzük, a horkolás csökkenni fog. Ugye a horkolás, ahogy ön is mondta, egy nagyon súlyos dolog és foglalkozni kellene vele.


Béky László: Nagyon súlyos!

Juhász Tünde: Nagyon sok ember sajnos szégyelli azt, hogy horkol. Pedig lehet ellene tenni és érdemes is, fontos is. Hiszen a horkolásból egy súlyos apnoe jöhet létre, mivel nem kapunk levegőt az alvás során. És ezért nagyon súlyos károsodások következhetnek be.

Béky László: Mik a visszajelzések a Herbafill párnákra?

Juhász Tünde:  Nagyon pozitívak a visszajelzések