Bármennyire is várjuk hosszú heteken és hónapokon keresztül a nyaralást, nagyon sokszor mégis feszülten telik az út, vagy az egész hetes pihenés. Ennek rengeteg oka lehet, de általában a felgyülemlett stressz okoz mindent. Figyelmetlenné, vagy túlságosan aggodalmaskodóvá válunk és végül mi magunk rontjuk el a saját szabinkat. Balszerencsés fejezetek is akadhatnak bőven, de ha nyugodtak lennénk ez sem lenne akadály. A két kulcsszó, amiről a legtöbben megfeledkeznek az a tervezés és az ellenőrzés. Egy alapos, mindenre kiterjedő jó terv és annak kipipálása csodákra képes. Ezt észben tartva íme néhány tipp, ami segíthet, hogy ha az idő nem is, de a pihenés valóban felhőtlen legyen.

1. Válasszuk ki a legjobb helyet!

Érdekes és kissé szomorú tény, hogy a legjobb jelzőt sokan még ma is a legdrágábbal, legdivatosabbal azonosítják, ami butaság és hatalmas hiba. Mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei, így az elsődleges cél az legyen, hogy olyan helyet válasszunk, ahol mindenki jól érezheti magát. Teljesen mindegy, hogy külföld, belföld, hotel, vagy sátor, ha valaki állandóan morog, vagy hisztizik. A legjobb hely kategóriába tehát beletartozik a szállás, az étel és a programok. Ha a férjünk, a gyerekek és mi is tudunk szórakozni, az a valódi üdülés és az igazi siker.

Nyaraláshoz olyan helyet válasszunk, ahol mindenki jól érezheti magát

2. Végezzünk el minden munkát!

Ahhoz, hogy maradéktalanul élvezni tudjuk a szabadság perceit, muszáj , hogy ne hagyjunk hátra munkát. Legyen szó akár fontos telefonokról, e-mailekről, vagy beszámolókról, mindenki csináljon meg mindent. Ha ez kimarad, biztosan azon rágódunk majd az egész nyaralás alatt, hogy milyen jó lett volna ha túl vagyunk rajta, vagy milyen rossz lesz majd otthon rögtön azzal kezdeni. Ez rengeteg időnket és energiánkat veszi majd el feleslegesen és közben a legjobb dolgokról egyszerűen lemaradunk.

3. Legyen rendben a lakás!

A legyen rendben a lakás nyilván nem azt jelenti, hogy ne maradjon otthon mosatlan, vagy koszos cipő. Valójában az a fontos, hogy biztonságban tudjuk a házat. Adjunk valakinek egy kulcsot és biztosak lehetünk benne, hogy bármi történjék, lesz valaki, aki kezelni tudja. Ez újabb aggodalmaktól ment meg minket és valóban fontos is!

4. Pakoljunk okosan!

Alapvető, hogy pakolásnál a helyszíntől függően érdemes mindenféle időjárásra felkészülni. Természetes, hogy a ruhán kívül gondoskodni kell az elemózsiáról, sőt gyógyszerekről is, de van ennél is fontosabb, kezelni az igazán váratlan helyzeteket is. Ha a legalapvetőbb dolgok a közvetlen közelünkben vannak, az megadja a megfelelő biztonságérzetet. A csomagunk és bőröndünk bármikor elveszhet, esetleg el is lophatják. Érdemes tehát az iratainkat, az állandóan szükséges gyógyszerünket és némi készpénzt folyton magunknál tartani. Még jobb ha a pénzt több helyre rakjuk és megosztva vigyázunk rá a párunkkal.

Pakoljunk okosan!

5. Maradjunk higgadtak és élvezzük a pihenést!

Ez az utolsó tanács a legnehezebb, hiszen épp ezért íródott maga a bejegyzés is, ettől függetlenül ez a legjobb megoldás. Mindig történhetnek bakik, például:

  • Otthon marad, vagy eltűnik valami.
  • Nyűgős lesz a gyerek, vagy a párunk.
  • Többet költöttünk, mint terveztük.

És így tovább a végtelenségig. A legtöbb kellemetlenség viszont nagyon könnyen orvosolható és jókat nevethetünk majd rajta. Az igazság az, hogyha alaposan felkészültünk, nem vár ránk nagyobb munka, maradt egy kevés pénz a zsebünkben, akkor alig van valami, amit ne tudnánk azonnal megoldani. Tartsuk észben, hogy néha a tökéletlen egyenlő a tökéletessel!

Azért pedig, hogy a nyaralás előtti, alatti és utáni esetleges stresszünk még könnyebben elhussanjon, használjuk a stresszoldó párnát. Ezt a varázslatos illatú, gyógynövényekkel töltött csodát, akárhová elvihetjük. Csak ráfekszünk és a benne lévő gyógynövényeknek az illóolajának hála azonnal ellazulunk. A stresszoldó párnával végre átadhatjuk magunkat a nyomasztó gondolatok nélküli, pihentető alvásnak.

A nyugtató hatású stresszoldó párnáról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.

stressz, kimerültség, idegesség esetén párna