Bori nyáron lett három éves, így idén nálunk is beindult az ovi. Ő az első gyerek talán ezért volt ennyire nehéz a beszoktatás, nem tudom. A lényeg, hogy nagyon sokat küzdöttünk. Nem a nátha volt a gond, még csak nem is a hiszti, hanem az elalvás. Az esti elalvás, ami azelőtt olyan könnyen ment, hogy még dicsekedtem is vele, most valahogy megszűnt. Ő nem aludt, így mi se aludtunk.

Hogy őszinte legyek egy picit vártam az ovit, részben azért, hogy közösségben legyen, részben meg azért, hogy újra tudjak dolgozni. Korábban egy cégnél voltam, aztán a szülés után visszamentem néha négy órában, de ehhez sok szívességre volt szükség. Anyukám sokat segített, de még ő is dolgozik, így nehéz volt megoldani. A pénz viszont jól jött. Szóval a lényeg, hogy szégyen, nem szégyen, de én is vártam az ovit.

Mert nálunk Bori várta. Előtte is találkoztunk gyerekekkel, de nem mindennap és nem is mindig a saját korosztályával. Elmeséltük neki, hogy milyen sokat fognak játszani, megtanulnak dalokat, mondókákat stb. Voltunk is bent pár órát és nagyon tetszett neki. Ezek után eszembe sem jutott, hogy bármi gondunk lehet. Számítottam egy kis hisztire az elején, de az sem volt. Bementünk az első reggel és ő délután is ugyanúgy mosolygott. Szerencsére nagyon vidám, eleven kislány.

Mégis minden az ovival kezdődött!

Az első hét végén még csak annyit vettem észre, hogy nehezebben alszik el, mint máskor. Gondoltam, hogy biztos többet alszik az oviban délután, mint otthon és nem aggódtam. Aztán mikor a második héten is így folytattuk és közben egyre kevesebbet aludt és nagyon sokszor felébredt, már oda lett az én jó kedvem is. Az volt a furcsa, hogy se reggel, se napközben nem volt semmi baja. Nem mondta, hogy nem akar menni és az óvó nénik is dicsérték, hogy milyen aranyos.

Egyre kevesebbet aludt és nagyon sokszor felébredt

Közben persze sok mindent kipróbáltunk, hosszabb mesét olvastunk, aztán dupláztuk az adagot. Negyed órát toltunk a lefekvési időn, korábban vacsiztunk, szóval mindent kipróbáltam, ami eszembe jutott. Még bent is aludtunk vele a szobájában, de úgy is felkelt.

Kezdtünk mi is egyre fáradtabbak lenni!

Végül úgy döntöttünk, hogy hiába makkegészséges a gyerek és hiába tűnik túlzásnak 2-3 hét miatt, de megkérdezzük az orvost. Először a háziorvost, aki szerencsére nagyon türelmes és kedves, hogy mégis mi baj lehet, mit rontunk el? Nincs-e Borinak valami betegsége? Elvigyük-e valahová?

Hála az égnek a doki azt mondta, hogy nincs nagy baj. Szerinte csak egy pici szorongásról van szó, ami minden gyereknél máshogy jön elő. Azt mondta, ha gondoljuk aludjunk még vele egy darabig és elalváshoz tegyünk be valamilyen szép, nyugtató zenét.

De szerencsére jött jobb ötlet is!

Még aznap teljesen véletlenül az egyik kolléganőnek meséltem, hogy mi van és ő azt mondta kaptak egyszer orrdugulásra párnalapokat. Nekik nagyon jól bejött, a gyerekek hihetetlenül szeretik és azóta mindig azt veszi. Mondta, hogy úgy emlékszik, hogy nyugtató párnácska is van. Rögtön rákerestem a neten és tényleg volt! Arra gondoltam, hogy egy próbát mindenképp megér, mert már nagyon ránk fér az alvás és a zene kevés lesz.

Pár napon belül meg is jöttek a párnalapok. Egyet a tesztelés miatt azonnal kibontottam és nagyon tetszett. Izgultam, hogy Bori mit fog szólni? Egyáltalán észreveszi? Mert közben betettem a kis párnácskájába a huzat alá. Egészen lefekvésig nem is szóltam. Akkor viszont ahogy odaért az ágyhoz rögtön mondta, hogy milyen jó illat van. Mosolygott is, én meg megkönnyebbültem, hogy kárt már biztos nem okoztam. Fél éjszaka figyeltünk és vártunk, de ő aludt. Végigaludta az éjszakát és egyszer sem kelt fel! Másnap magunknak is tettünk egy-egy párnalapot és azóta ilyenen alszik a teljes család.

Végigaludta az éjszakát és egyszer sem kelt fel!

Tudom, hogy valakinek ez apróságnak tűnik, de nekünk tényleg komoly kihívás volt a hetekig tartó jó esetben pár órás alvás. Különösen Borinak volt nagyon egészségtelen. Most már úgy alszik, mint egy kis angyal és tényleg látszik rajta, hogy még oldottabb, még bátrabb kislány lesz. Nagyon hálás vagyok ezért és mindenkinek csak ajánlani tudom a nyugtató és stresszoldó párnalapocskákat ovisoknak!

Üdvözlettel: egy kipihent kislány kipihent anyukája

Nyugtató, stresszoldó párnalapocska bölcsődéseknek és óvodásoknak

A nyugtató és stresszoldó párnalapocskáról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.