A legtöbb betegség hátterében ott vannak a lelki tényezők is, főként a stressz. Sokat hallhatunk és olvashatunk erről. Tudjuk, hogy ha fáj a fejünk, rendetlenkedik a gyomrunk, vagy képtelenek vagyunk elaludni, akkor azt a feszültségnek köszönhetjük. Igaz ez akkor is, ha megpróbálunk tudomást sem venni róla. Sajnos, ha tetszik, ha nem a stressz szó szerint felemészti az energiáinkat. A szervezet számára nélkülözhetetlen hormonok, vitaminok és ásványi anyagok elkezdenek kiürülni és mi hirtelen különös dolgokat tapasztalunk.

Fehér pöttyös körmök!

Nagyon gyakori jelenség, hogy az emberek körmén apró méretű fehér foltok jelennek meg. Ezek lehetnek jól láthatóak, vagy egészen halványak is. Sokan úgy döntenek, hogy ez vitamin hiány és megvárják amíg lenő. Az igazság az, hogy a foltokat a cink hiánya okozza. Ha nem kezdjük el pótolni a hiányzó mennyiséget, akkor egyrészt a foltok újra és újra kialakulnak. Másrészt a stresszt is egyre nehezebben fogjuk kezelni.

Pattanások és kiütések mindenhol!

A stressz egyik legszembetűnőbb tünete a pattanás, illetve a kiütések. Ezek nem csak az arcon, de a felkaron és combon is kialakulhatnak. Van, aki még furcsább helyeken tapasztalja őket. Kialakulásuk oka, hogy a szervezetben túl kevés az E-vitamin és az Omega 3-zsírsav. A pórusok ugyanis a szennyeződéseken kívül a szarutól, a hámsejtektől is képesek eltömődni. Fontos, hogy a bőrünk a szükséges zsírokkal és az azokat védő E vitaminnal is rendelkezzen. Ugyanakkor az arányokra vigyáznunk kell! Ha egyszerre viszünk be belőlük túl sokat, akkor az ellenkező hatást érhetjük el. Gondoljunk csak arra, hogy milyen egészségesek az olajos magvak ám a túlzott fogyasztásuk sok-sok pattanáshoz vezet! A stressz egyik legszembetűnőbb tünete a pattanás, illetve a kiütések.

Állandó fogcsikorgatás!

A stresszes ember alvás közben csikorgatja a fogát. Ez nem újdonság, ám azt kevesen tudják, hogy mit tehetünk ellene. Azon túl, hogy le kell vezetnünk a stresszt, a csikorgást kiváltó B5 vitamin hiányát is meg kell szüntetnünk. A B5 vitamin, vagy más néven pantoténsav segíti a mellékvesékben a koleszterin és a különböző antitestek előállítását. Stressz alatt a szervezet ezeket nagyon hamar „elfogyasztja”.

Száraz, cserepes ajkak!

Ha kiszárad az ajkunk és a szánk leginkább arra gondolunk, hogy kevés folyadékot fogyasztottunk. Esetleg a szeles időjárást okoljuk érte. Sokszor viszont a B6 vitamin hiánya tehet a dologról. Ugyan jót tesz, ha bekenjük ajakápolóval, de a probléma csak a vitaminpótlással fog megszűnni. A B6 vitamin segíti a stresszkezeléshez szükséges hormonok, a szerotonin, dopamin, melatonin termelését. Ezen kívül részt vesz a különböző tápanyagok, szénhidrátok, fehérjék, zsírok felszívódásában is. A B6 vitamin segíti a stresszkezeléshez szükséges hormonok, a szerotonin, dopamin, melatonin termelését.

Fogínyvérzés!

Ha valakinek elmeséljük, hogy vérzik az ínyünk, valószínűleg azt mondja majd, hogy a fogainkkal van baj, esetleg az ínyünk gyulladt. A legutolsó, ami bárkinek is eszébe jut az, hogy a vérzést a C-vitamin hiánya váltja ki. Pedig a C-vitamin is segít a stressz elleni hormonok előállításában, ezen kívül a megfelelő mennyiségű kollagént is neki köszönhetjük. (A kollagén a testszövetek egyik alkotóeleme, nagy szerepe van a bőr rugalmasságában.) Néhány évszázaddal korábban, a C-vitamin hiányos táplálkozás gyakran vezetett skorbuthoz, ami fokozott vérzést jelentett. Ha nincs elég C-vitamin a szervezetben, valamennyi fertőzés kockázata is megnő! Amennyiben ezeket a tüneteket tapasztaljuk magunkon, azonnal kezdjünk hozzá a vitaminok és ásványi anyagok pótlásához! Ezt megtehetjük különböző tablettás készítményekkel és természetesen az egészséges táplálkozással. Idényjellegű gyümölcsök és zöldségek fogyasztása a legjobb módszer. A hiányzó tápanyagok bevitelével együtt, a felgyülemlett feszültség levezetését és a pihenést is meg kell oldanunk. Ebben nyújt segítséget a stresszoldó és nyugtató párna. A stresszoldó és nyugtató párna kellemes illatú gyógynövény töltetével lazít el minket. Csak ráfekszünk, belélegezzük az illóanyagokat és azonnal ellazulunk. Nincs több álmatlan éjszaka, forgolódás és merev végtagok. Nincs fogcsikorgatás és állandó kattogás sem. A stresszoldó, nyugtató párna valóban azt adja, amit ígér, pihentető és gyógyulást segítő alvást! stressz, kimerültség, idegesség esetén párna

A nyugtató hatású stresszoldó párnáról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.